Een populaire manier om te ontharen is de Brazilian wax methode

Brazilian wax of Brazilian waxing is een ontharingsmethode voor de schaamstreek en de intieme delen. Tijdens een full Brazilian wax behandeling wordt het haar tussen de navel en de billen volledig verwijderd. Bij heren wordt het ook wel Boyzilian wax genoemd.
Het gebied rond het geslachtsorgaan en tussen de billen wordt bij een full Brazilian en Boyzilian wax onthaard, met inbegrip van de haarwortel. Daardoor blijven de haren langer weg dan bij scheren.
Tegenwoordig is een waxbehandeling waarbij al het haar verwijderd wordt erg populair bij zowel mannen als vrouwen.
Ook mannen kiezen steeds meer voor het (al dan niet) volledig verwijderen of kort trimmen van het schaamhaar in de schaamstreek, het scrotum en de bilnaad (perineum).

Uit esthetisch oogpunt kunnen vrouwen ook kiezen voor een strookje haar, een driehoekje of ander figuurtje van schaamhaar:

  • Driehoekje: een klein driehoekje schaamhaar op de venusheuvel  (ook wel triangle genoemd).
  • Figuurtje: een figuurtje van schaamhaar op de venusheuvel bijvoorbeeld een hartje (ook wel valentine genoemd).
  • Streepje: een smal strookje schaamhaar op de venusheuvel (ook wel landingsbaan of Braziliaans streepje genoemd).
  • Full Brazilian wax: alle haar wordt verwijderd (ook wel hollywood of sphynx genoemd).

 

 

Hoe wordt een Brazilian wax of Boyzilian behandeling door onze ontharingsspecialiste uitgevoerd?

Het zal wel even wennen zijn om een Brazilian wax of Boyzilian behandeling uit te laten voeren. Uw onderlijf moet namelijk helemaal ontbloot worden. Bovendien zal de persoon die u behandelt u vragen om verschillende ‘gênante’ posities aan te nemen. Dit is nodig zodat er voldoende ruimte is om de RicaWax aan te brengen en te verwijderen. Voor de ontharingsspecialist is het natuurlijk al lang niet meer gênant, maar zelf moet u er waarschijnlijk wel even aan wennen om uw billen omhoog te steken en uw benen te spreiden.

Bij een Brazilian wax en Boyzilian wordt gebruik gemaakt van een professionele wax (RicaWax). Deze wordt slechts één keer op de desbetreffende plaats aangebracht, om vervolgens alle wax in één keer eraf te trekken, dat op het behaarde deel, op de door u aangegeven plekken tussen navel en billen wordt aangebracht. Vervolgens zal de was stollen en van het lichaam af worden getrokken. De meeste mensen ervaren het eraf trekken van de was als kortdurend pijnlijk. Om een herstel te bespoedigen wordt er na het waxen talkpoeder en olie gebruikt, waardoor de behandelde huid weer tot rust zal komen.

Hoe wordt een bikinilijn gewaxed?

Bikinilijn ontharen
Bikinilijn

Bij het harsen van de bikinilijn worden alleen de haren verwijdert die u kunt zien als u een bikinibroekje aan heeft. Het is niet gebruikelijk, maar u zou eventueel een bikinibroekje of onderbroek aan kunnen houden tijdens deze behandeling.

Hoeveel haar er verwijderd moet  worden wanneer u de bikinilijn laat harsen is afhankelijk van uw bikinibroekje.

 

 

 

Voor meer informatie en prijzen over ontharen middels wax, kunt u kijken op de webpagina waxen.

Prijzen

BRAZILIAN WAX DAMES

€ 40,00

BRAZILIAN ofwel BOYZILIAN WAX HEREN

€ 55,00

BIKINILIJN ONTHAREN

€ 18,50